Nyfikna på kommunalråden?

Våra kommunalråd var med i radioprogrammet ”Nyfiken på” idag kl 17.00. Det går att lyssna på webben i 30 dagar till. Leta efter 4/9 kl 17.00-18.00 så hittar du det.

Jag har både skrattat och blivit lite tårögd. De är engagerande, roliga och kloka de där två 🙂

Peter beskriver Monica som en folkbildare, rapp i åsikterna och i tanken. Monica tycker att Peter är en glad, trivsam o ibland högljudd kamrat och de trivs väldigt bra ihop.

Roligast var nog frågan till Monica ”Är du teknisk-praktisk?” och hennes asgarv till svar när hon skulle sätta ihop en leksak ur ett Kinderägg utifrån Peters instruktioner. Det funderades över om de skulle behöva hela mandatperioden men efter 13 minuter var det klart och då hade Peter tagit över själva ihopsättandet. Monica tyckte att ”det är bra mycket enklare att sköta en kommun”.

Lite tårframkallande; Monica pratade om att barnbarnen står allra högst på dagordningen – Peter önskade en låt till sonen Sigge och beskrev sin fru som sin bästa vän.

Kloka ord; Monica om att jämställdhet och delaktighet ska få ett större fokus och att Sandviken inte alls är någon ”gubbkommun”. Peter som säger att det gäller att veta när man ska ledas och när man ska leda.

Önskelåtarna var förresten Temple of Love med BWO och Bring it on home to me med Animals. Ni får själva gissa vem som önskade vad.
Eller – varför inte lyssna på hela programmet?

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Nöjen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nyfikna på kommunalråden?

 1. Renate skriver:

  Jag instämmer i allt du skríver.
  Skrattade högt för mig själv både under programmet och efter. Speciellt då Monica fick frågan om hon är teknisk-praktisk och framförallt av Monicas svar.

  Jag skrev ett tack till de båda:
  ”Tack, det var de roligaste 45 minunter jag tillbringat stillasittande framför radion.
  Ni var både roliga, allvarliga och oerhört sympatiska att lyssna på.
  Vilken tur vi i Sandviken har, med er som kommunalråd”.

  Härligt!

 2. monica jacobsson skriver:

  Det var härliga ord från er båda!
  Man bugar och tackar.
  Vi ses vid grillen på Nya Bruket imorron.
  hej från monica

Kommentarer inaktiverade.