Jag vill se röda fanor o sosserosor 16 sept!

Är semestern över? Då är det hög tid att söka ledigt igen!

Ta ledigt 16 september!

Minst ett par demonstrationer kommer att ske i Stockholm men aktiviteter ordnas också på andra platser i landet.

Jag åker till Stockholm – hoppas vi ses och att vi blir många fler socialdemokrater än vi varit hittills. Jag vill se röda fanor o sosserosor! Jag vill se våra riksdagsledamöter! Jag vill se alla er andra socialdemokrater! Visa lite supporteranda vettja 🙂

Jag ser fram emot att Peter Karlberg får ett svar och en reaktion på sitt brev till partisekreteraren…

Själv har jag sedan den 4 juli väntat på svar från samma Ulvskog – jag saknade partiet på barrikaderna – alltså en mer officiell närvaro. Jag skrev följande till Ulvskog den 4 juli:

Hej Marita!
Noterade att du i din senaste dagboksanteckning från den 18 juni refererade lite till de pågående protesterna mot FRA-lagen och särskilt påpekade att partiets IT-chef deltog. Efter att lagen antagits har ju inte protesterna tystnat utan ett flertal nätverk arbetar oförtrutet vidare med frågan inklusive ett särskilt för oss sossar. Tyvärr är vi inte tillräckligt synliga i de evenemang som anordnas, istället lämnar vi fältet fritt för Piratpartiet i synnerhet men också för Miljö- och Vänsterpartierna. De enda sossar som mera “officiellt” medverkar tycks vara SSU som dock på sista manifestationen, Bananrepublikfesten, hade glömt fanorna.

Jag och en del andra sossar saknar partiet i lite mer officiell mening i protesterna. Jag skrev kort om det i min blogg häromdagen. Jag föreslår att partiledningen tar tag i denna fråga och utser någon/ra som kan företräda partiet, förmedla talare, se till att partiets fanor vajar högst och vackras under de framtida manifestationerna. Även om Thomas Bodström nyligen gjort vettiga uttalanden i frågan vill jag dock bestämt avråda från att sätta honom som frontfigur i frågan.

Mvh Peter

Det här inlägget postades i Integritet, Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag vill se röda fanor o sosserosor 16 sept!

 1. Rocco Siffredi skriver:

  Hej.

  Personligen tror jag då att en stark närvaro av röda fanor får libertarianer att avstå och drar tankarna till första maj. Jag är kluven, visst är det bra att de röda fanorna finns där så att Mona får svårt att svika sitt löfte om att riva upp lagen, men det är illa om det här uppfattas som en vänster / höger fråga.

  Men jag är glad att det finns engagemang hur som helst. Ha det bra idag.

 2. Petter Axén skriver:

  Hej!

  Jag heter Petter Axén och är den ansvariga arrangören för en av de manifestationer du länkar till; den som innehåller samling på Norrmalmstorg klockan 10, och sen marsch till Sergels Torg.

  Så som arrangemanget ser ut just nu (dvs med reservation för ändringar) kommer inget parti nekas medtaga fanor och banderoller. Alla partier och grupper har rätt att få visa sitt missnöje och sitt ställningstagande mot FRA-lagen. Det svåra i det är att få en bra balans mellan de blå, röda, gröna och ev. lila fanorna. Motståndet är partipolitiskt obundet. Detta är inte en höger-vänster-fråga, även om många försöker få den till att vara det.

  Med det vill jag ha sagt att ni är välkomna att ta med fanor, men försök att inte göra allt för mycket, som Rocco menar på.

  Har ni fler frågor, förslag, synpunkter eller något annat kan ni alltid nå mig på: petter@svartmandag.se

  Petter Axén
  Kampanj- & Eventansvarig
  Nätverket Svart Måndag
  http://www.svartmandag.se

Kommentarer inaktiverade.