Valberedning vs medlemmar

RoslogoUnder våren har det pågått nomineringar till bl.a. kommande riksdagslista för Gävleborgsdistriktet. Det går till så att s-föreningar, klubbar eller enskilda medlemmar föreslår namn, den lokala valberedningen gör ett förslag till rangordning och den slutliga ordningen bestäms på ett arbetarekommunmöte för alla medlemmar.

I Sandviken hade vi vårt medlemsmöte i april. Det var ett livligt och välbesökt möte där flera voteringar och omröstningar möblerade om i valberedningens förslag och ledde fram till den rangordning du kan se nedan.

Partidistriktets valberedning tar itu med alla arbetarekommuners nomineringar och i mitten av augusti kom deras förslag ut på remiss. Det man kan konstatera är att Sandvikens första namn kommer på plats nio (Gävleborg har idag fem ordinarie riksdagsledamöter) – utan chans att få någon i riksdagen alltså. Man kan också konstatera att den rangordning Sandvikens medlemmar kom fram till är helt omkastad.

RANGORDNAT AV
Sandvikens medlemmar Valberedningen
1. Åke Söderman
2. Birgitta Johansson
3. Robert Sten
4. Renate Almén
5. Magnus Höijer
6. Lena Erixon
7. Peter Kärnström
1. Magnus Höijer
2. Åke Söderman
3. Renate Almén
4. Birgitta Johansson
5. Peter Kärnström
6. Robert Sten
7. Lena Erixon

Åke SödermanJag tycker det är märkligt att valberedningen helt bortser från Sandvikens medlemmars önskemål. Det sägs att Åkes ålder (55 år gu’bevars) är anledningen till att han inte platsar som 1:a namn och det känns tragiskt om man är förbrukad redan vid den åldern i det här partiet.

Hur som helst. Valberedningens förslag är nu ute på remiss och i Sandviken kommer vi att diskutera frågan på medlemsmötet den 24/9.

Har du åsikter hoppas jag att du kommer!

Här finns valberedningens förslag till riksdagslista

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Politik. Bokmärk permalänken.