Inget moratorium för integritetskränkande politik?

Ni minns kanske att vi var ett gäng socialdemokrater som skrev en motion till kongressen om ett moratorium för integritetskränkande politik. Har nämnt det många gånger i bloggen tidigare.

Nu har kongressmaterialet kommit och jag var förstås nyfiken på partistyrelsens yttrande och förslag till beslut. Svaret kan du läsa här i en dåligt fotad och ihopklippt version (svar på motion 129). Allt material kommer att finnas tillgängligt på webben från den 16/9 om jag förstått rätt.

Jag är besviken på svaret och naturligtvis besviken på förslaget till avslag på första att-satsen. Precis som jag skrev här (nu citerar jag mig själv om ni ursäktar)

brinner jag för integritetsfrågor, öppenhet och demokrati och skräms av tanken på konsekvenserna av en politik som innebär ett allt större intrång i människors privatliv.

Jag är också orolig över hur debatten som varit om dessa frågor påverkar ungdomars syn på demokrati och delaktighet. Åtta av åtta politiska ungdomsförbund vill helt legalisera ickekommersiell fildelning. Många unga människor är engagerade och kunniga i frågor om teknik, integritet och upphovsrätt.

Men kongressen är först i oktober och det är kongressombuden som beslutar. Det finns ännu tid att påverka och jag gissar att också de andra motionsskrivarna kommer att göra sina röster hörda.

De andra motionsskrivarna:
Anders Widén, Östersund blev arg och postade i affekt. Det får man tycker jag.
Johan Westerholm, Norrtälje
Erik Laakso, Tierp
Thomas Hartman, Umeå
Kristian Krassman, Norrtälje
Ulrika Sandberg, Örebro

Justerar länkarna vartefter till motionärernas inlägg om motionssvaret
Det här inlägget postades i Integritet, Politik. Bokmärk permalänken.