Kongressombuden gjorde skillnad

BlockInnan partikongressen hade jag med särskilt intresse läst de motioner och förslag som handlade om skola, IT och integritetsfrågor. Det var inte lätt att hänga med på de förslag, ändringar och voteringar som gjordes under kongressveckan så jag har försökt läsa in mig på besluten i efterhand.

För att förstå vad som hände mellan förslag och beslut har jag nu gått igenom texten om skolan i riktlinjerna. Jämfört partistyrelsens ursprungliga förslag med den som slutligen beslutades av kongressen. Lagt till de nya texterna och strukit över det som tagits bort.

Här finns min jämförelse. Röda texter är tillägg och det som är struket är… struket.

Min spontana reaktion är att ändringarna verkligen gått åt rätt håll. Jag återkommer troligen mer ingående när jag läst och begrundat lite mer.

Det här inlägget postades i Politik, Skola. Bokmärk permalänken.