Idag visade arbetarrörelsen musklerna!

Rosor

Idag visade arbetarrörelsen musklerna i Sandviken! Det var en härlig stämning när vinden slog i alla röda fanor på Jerntorget och vi fick ställa upp i dubbla led för att få plats med de 500 socialdemokrater som ville demonstrera idag.

1:a Maj-tåg

Det var länge sen vi hade två orkestrar, men idag hade det behövts för att höras till dem som gick i slutet av tåget. Ett faktum som AK:s ordförande Åke Söderman också bad om ursäkt för när han hälsade välkommen utanför Folkets Hus. ”Nästa år bokar vi två orkestrar, om alla som är här idag lovar att komma då också.”

Sofie Eriksson

Precis som jag föreställde mig i morse var både Sofies och Robbans tal alldeles lysande och ideologiskt klockrena. Båda är lätta att lyssna till och Sofies patos och styrka gör att man inte skulle kunna låta bli att ta till sig det hon säger.

Robert Sten

Robbans tal gick rakt in i hjärta och själ. Lättsamt samtidigt som det var tungt. Och båda två lämnade eftersmaken (hos mig i alla fall) att Nu jävlar är det nog! Nu ska vi ge järnet – vinna valet och få en rödgrön, rakryggad, rättvis och renhårig regering!

Efter talen lyssnade vi på Sofie igen. Den här gången satt hon vid pianot och sjöng så att jag rös. Lågmält men ändå kraftfullt med en otrolig inlevelse. Vad ska det bli av den tjejen undrar jag?

Den bästa 1:a Maj på länge avslutades förstås med nåt riktigt bra. En av våra nya medlemmar i Kultur(s)ossen, Bernt-Olov Andersson sjöng och spelade tillsammans med familjemedlemmarna Linnéa, Jonas, Samuel och bandet Starka Band. Grymt bra!

Starka Band

Nog kan man bli både stolt och imponerad av att vi har så många kloka och talangfulla medlemmar i Sandviken.

Just nu tömmer jag kameran och konverterar film så att ni kan både få se och höra hur roligt och bra det var på 1:a Maj valåret 2010…

GD har skrivit några rader men Arbetarbladet har, hittills, inte skrivit om demonstrationen i Sandviken. Tillägg: Men nu finns en artikel också i AB.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Idag visade arbetarrörelsen musklerna!

  1. Pingback: Tweets that mention Brockmans blogg » Idag visade arbetarrörelsen musklerna! -- Topsy.com

Kommentarer inaktiverade.