Nåt du förmodligen aldrig undrat över


Nu ska jag berätta nåt som du förmodligen aldrig funderat över eller behövt svaret på. Hur går det till när ett lokalt parti sätter ihop sitt handlingsprogram inför ett val och en ny mandatperiod? Socialdemokraterna i Sandviken är mitt i det jobbet nu och så här fungerar det hos oss.

Utgångspunkten är förstås att det redan finns ett gällande handlingsprogram och för Socialdemokraterna i Sandviken ser det ut så här. I början av 2010 fick alla s-föreningar och -klubbar samt alla nämnders s-grupper ut ett studiecirkelmaterial som bl.a. innehöll frågeställningar om kommande handlingsprogram. Materialet var tänkt som en studiecirkel på 3 träffar och på det sättet hade alla medlemmar möjlighet att lämna sina synpunkter. Fullmäktiges s-grupp har också ägnat tid åt dessa frågeställningar och på arbetarekommunens årsmöte (för samtliga medlemmar) genomfördes också ett grupparbete om handlingsprogrammet där synpunkter samlades in.

Arbetarekommunens styrelse har utsett en grupp för att sammanställa inkomna förslag och synpunkter och utifrån detta skriva det förslag som kommer att beslutas på AK:s medlemsmöte 27 maj. Gruppen består av AK:s ordförande Åke Söderman, kommunalråden Peter Kärnström och Monica Jacobsson och undertecknad som är informationsansvarig för Arbetarekommunen.

Gruppen beslutade sig för att göra handlingsprogrammet i fyra avsnitt med arbetsrubrikerna; För dig som är förälder – För dig som är ung – För dig som är mitt i livet – För dig som har halva livet kvar. Vårt jobb har varit att koka ner synpunkterna som kommit in, att titta på nuvarande handlingsprogram samt på de riktlinjer som Socialdemokraternas kongress antog i oktober 2009.

Det slutliga förslaget har mailats ut till de medlemmar vi har e-postadresser till och kommer också att presenteras på det medlemsmöte som går av stapeln ikväll. Där återigen varje enskild medlem har möjlighet att yttra sig och föreslå ev ändringar eller tillägg.

Läste du ända hit så vet du nu hur processen går till. Jag hoppas det blir en bra diskussion ikväll och att vi därefter kan ge järnet i valrörelsen.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Val 2010 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nåt du förmodligen aldrig undrat över

  1. monica jacobsson skriver:

    Ja tänk att det är ju så det gått till en ganska omfattande process om man tänker efter:)
    Och nu är det bara 20 minuter kvar tills mötet börjar så jag ska skynda mig nu:)
    mvh monica

  2. Lena skriver:

    Förstår att det ligger mycket jobb bakom. Många kloka ord på pränt, hoppas det blev ett bra avslut på mötet.

Kommentarer inaktiverade.