Kan sociala medier förbättra medborgardialogen?

Offentliga rummet-logo

I morgon öppnas konferensen Offentliga rummet på Göransson Arena i Sandviken av kommunalrådet Peter Kärnström. Drygt 500 deltagare är anmälda och bland föreläsarna finns statsrådet Mats Odell och Matthew Barzun, som är USA-ambassadör och som jobbade med Obamas presidentvalskampanj.

Det blir också ca 35 seminarier som handlar om E-tjänster i praktiken, E-förvaltning 3.0, metoder och strategier, sociala medier, juridik och teknik, insikt och utsikt.

Jag ska definitivt gå på seminariet Datorn i skolan versus digitalt lärande som hålls av Peter Karlberg, Skolverket och Göran Isberg som är skolchef i Sandvikens Kommun.

”Skolan är idag en av de få verksamheter där IT inte betraktas som det självklara valet för informationshantering, kommunikation, produktion och konsumtion av digitalt material. Det är t.o.m. så att om en skola erbjuder samma nivå på tillgång till digitala verktyg som är fullständigt självklart inom andra kunskapsintensiva verksamheter så kan det komma att ifrågasättas både i termer av pedagogisk nytta (uppnår man bättre resultat) och antydningar om att det bara är marknadsföringsknep i kampen om resurser.”

Två andra självklara val är seminarierna Sociala medier i kommunal kontext — praktik och forskning i Karlshamn och IT, ett verktyg i medborgardialogen.

Ett annat seminarie som jag kommer att vara på är Utvecklas medborgardialogen med sociala medier? Det beror främst på att det är jag, tillsammans med kommunalrådet Monica Jacobsson, som håller i det 🙂

Vi tänker berätta på vilket sätt vi använder sociala medier idag, i vilket syfte, vilka effekter ser vi, hur går det att utveckla och kanske också ge några råd att tänka på.

Det är lite pirrigt, speciellt eftersom jag inte har en aning om vilka som kommer att lyssna och förhoppningsvis ställa frågor och diskutera. Arbetarbladet skrev om det idag och det sänkte väl inte precis prestationskravet…

Det går att följa Offentliga rummet på Twitter @offrum – hashtaggen är #offrum. Du som inte har Twitter kan skriva och läsa på Todaysmeet

Idag kan du också se livesändning från nätverksdagen Vägledning 24-timmarswebben från kl 11 som går på Högskolan i Gävle.

Det här inlägget postades i IT, Lokalpolitik, Politik, Webben och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kan sociala medier förbättra medborgardialogen?

  1. Pingback: Tweets that mention Brockmans blogg » Kan sociala medier förbättra medborgardialogen? -- Topsy.com

Kommentarer inaktiverade.