Jesus är både socialdemokrat och moderat

Striden om uppmärksamheten i Almedalen är mördande och jag tror att det mesta går spårlöst förbi. Åtminstone gör det det för mig. Höga röster, blaffiga flygblad, illrosa skyltar och demonstranter iklädda djurkostymer och slimmade kroppsstrumpor går jag bara förbi och skulle inte kunna säga i efterhand vad det var jag såg.

Men ett par saker har jag verkligen lagt märke till. Naturligtvis Gudrun Schymans pengaförstörelse men också Frälsningsarméns moteld (ha ha) när de efter den aktionen, satte upp sin gryta med uppmaningen Bränn inte pengar, vi behöver dem bättre.

Frälsningsarmén

Samma gäng imponerade också på mig med sina budskap om att Jesus tydligen passar in i alla partier grundat på olika saker. Stor humor och smart eftersom de fick en övertygad ateist att stanna till och läsa varenda skylt. Och det trots att jag fick lyssna på Ovan där på köpet.

Frälsningsarmén

Den här var inte så dum den heller 🙂

Frälsningsarmén

Men mest imponerad blev jag en kväll när jag råkade titta upp i träden nere i Almedalsparken. Fullt med stora och mogna äpplen i träden? Nu? Men inte dagen innan. Efter den första sekundens undran var jag nära att köpa faktum. Det var ju faktiskt äpplen. Men nånting fick mig att titta närmare på saken och då såg jag att de alla var upphängda med ståltråd och efter en stund såg jag också de upptejpade flygbladen på trädstammarna. Otroligt effektfullt men subtilt!

Äpplen

Äpplen

Äpplen

Äpplen

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.