Folk jag gillar är socialdemokrater

RosDen första människa jag mötte i morse var en dam som önskade oss socialdemokrater stort lycka till och hade röstat på oss.

Sen kom en skolklass in i valstugan o berättade att S vunnit i deras skolval. Ett helt gäng från SFI sa sig gilla oss bäst och bytte fp-knappar mot våra.

Det där var bara tre exempel från en enda dag på människor som stödjer oss och som röstar på oss i valet.

Förutom de favoritmänniskor jag träffar i vardagen samlar jag fler och fler andra älskansvärda människor som röstar rött. Häromdagen var det Jonas Gardell som skrev ”Käre Fredrik, tack för skattesänkningarna, men det var inte på bekostnad av barnen, de sjuka och gamla som jag skulle få det bättre.”

Alex Schulman vet man aldrig var man har, men idag skrev han så här på Facebook: ”Har poströstat idag. På sossarna. Varför, jo, jag gillar solidaritet. S är det parti som står mest för SOLIDARITET. Bra, Mona! Kör hårt nu!”

Kloka, fina, bästa bloggerskan Underbara Clara röstar rött och berättar i en artikel i SSU:s Frihet.

Dessutom ryter Nanne Grönvall till åt Jan Björklund ”Det är barn och ungdomar som det handlar om, inte nån välkammad elittrupp där alla är perfekta. Nåt ansvar måste man ta. Alla behöver sina chanser individuellt. Det är vad jag kallar glädje.”

För att avsluta så visar den allra senaste opinionsmätningen att S återigen är Sveriges största parti.

Det här inlägget postades i Politik, Val 2010. Bokmärk permalänken.

2 svar på Folk jag gillar är socialdemokrater

 1. Kenneth skriver:

  Det är inget fel på S politik.
  Det är Mona som är fel partiledare.
  Därför avstår jag och väljer annat parti i år.

 2. Ann-Catrin skriver:

  Hej Kenneth!
  För mig är inte partiledaren avgörande i valet. Socialdemokraternas politik och värderingar är mina och vi är många som ska dela ansvar och bära politiken framåt.

  Mona Sahlin är den 5:e partiledaren som jag har upplevt. Tycker att hon gjort ett bra jobb hittills och hon är en stark person som har förmåga att lyssna och att låta andra ta plats.

  Hoppas att du hittar rätt med din röst även om jag förstås önskar att du röstar på politiken snarare än på en person.

  Jag ser fram emot att få rösta fram Sveriges första kvinnliga statsminister!

Kommentarer inaktiverade.