Det kunde ha varit min mamma. Eller din.

Jag vet att många är trötta på valdebatter och politik så här tre dagar före valdagen. Jag vet också att en hel del, trots det, inte har bestämt sig för vilket partis valsedlar som slutligen ska stoppas i kuverten. Men det här är väldigt viktigt!

Igår berättade Emelie på sin blogg den sanna och självupplevda historien om sin mamma. För mig säger den berättelsen allt. Jag behöver inte höra fler argument nu för att den här regeringen har gjort sitt och måste hindras från att fortsätta montera ner det här landet!

NU RÄCKER DET! Så snälla läs.

”Jag har gråtit. Ja, jag har bölat som ett barn. Jag har traskat varv efter varv runt lägenheten som en rastlös hund. För det finns ingenting annat att göra. Det svek som Alliansen visat de allra svagaste lämnar mig alldeles uppgiven och oförstående.

Idag sa man till min mamma att hon har fyra månader på sig att sälja sin lägenhet. Nu ska jag berätta om de senaste fem åren av hennes liv…”

Det kunde ha varit min mamma. Eller din. Det kunde ha varit jag. Eller du.

Fredrik Reinfeldt och Cristina Husmark Persson har klart och tydligt talat om att det som händer Emelies mamma görs för att finansiera skattesänkningarna för folk som redan hade det relativt bra.

”Syftet är komma närmare den skattesänkning på tusen kronor i månaden för vanliga löntagare, som moderaterna talade om i valrörelsen.
– Vi närmar oss den där tusenlappen, sa Reinfeldt i Vaxholm. Jag vill öka drivkrafterna för dem som befinner sig utanför arbetsmarknaden att ta sig in på arbetsmarknaden.

Regeringen letar nu efter pengar som ska betala den skattesänkning som planeras inför budgeten i september. Ett bidrag kan komma från socialstyrelsens nya riktlinjer för sjukskrivningar, samt insatser för företagshälsovård och för långtidssjukskrivna.
– Det kommer att resultera i att resurser frigörs och de kan vi använda till att sänka skatten för dem som har låga inkomster, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson.”

Är det värt det här?
RÖSTA RÖDGRÖNT PÅ SÖNDAG

Det här inlägget postades i Politik, Val 2010. Bokmärk permalänken.

1 svar på Det kunde ha varit min mamma. Eller din.

  1. Pingback: Det enda argument som behövs för att sparka borgarna ut ur Rosenbad « Joakim Hörsing

Kommentarer inaktiverade.