Skämmes tamme fan!

Såg just på nyheterna att Försäkringskassans överdirektör Orustfjord uttalat sig om fallet med Emelies mamma.

Försäkringskassan har snabbgranskat fallet och eventuellt hittat en lösning, säger han, men vill inte avslöja vad det skulle vara för lösning. Han påstår också att FK inte påverkats av de senaste dagarnas uppmärksamhet. Är det någon som tror på det?

Jag blir bara så jävla ledsen över att enskilda ska behöva komma i kläm på det här sättet! Att någon som är sjuk ska kunna bli utförsäkrad är så fel det kan bli. Och det känns nästan ännu värre att höra att det plötsligt FINNS lösningar. Varför fanns de inte igår? Eller innan en enskild människa ska hamna på psyket med självmordstankar?

35.000 är utförsäkrade hittills. Får moderatregeringen fortsätta blir det 40.000 människor till. Det är oerhört skrämmande att föreställa sig fyra år till med regeringen Reinfeldt! Därför är det nödvändigt att rösta rödgrönt. Den som redan förtidsröstat har fortfarande chansen att gå till vallokalen och ändra sig.


Brit Stakston skriver om hur ett blogginlägg som Emelies faktiskt kan påverka valet. Andra skriver också…

Monica Andersson Adventskalendern FridénSjukskrivningsreglernas konsekvenserWidénMoberg MagnihasaMaktkamp24 Oscarsson Pophöger Roger Jönsson Signerat KjellbergAnders Nilsson Kattalena Annarkia Esbjörn Jonsson I just can’t get enough Drakfors Pellefantia Annahita In your Face HögbergSq Nerd life deluxe Sigfridson TingelingMillrel MariaUtredarna Yttrandefrihet, wtf embryo Storstad Alttid rött, alltid rätt Röda Berget Chrissan Peter Andersson S-buzz Min luktar oxo fisk EsbatiCatasBubbla I was cured all right Tankar från roten Hobbyorginellfjärde väggen erdoderdo Full Mental Straightjacket

Det här inlägget postades i Politik, Val 2010. Bokmärk permalänken.

9 svar på Skämmes tamme fan!

 1. laura skriver:

  Hej,

  gick in på lagen.nu:
  Försäkrad, vars arbetsförmåga är helt eller i det närmaste helt nedsatt, får hel sjukersättning eller aktivitetsersättning.

  Så det är någon som använder praxis fel…eller ?

 2. BIBBI skriver:

  Vem avgör sådana beslut? kANSKE NÅN NITISK HANDLÄGGARE PÅ FK SOM FÅR EN EXTRA BONUS

 3. Göran skriver:

  Underförstått så skulle detta menas att folk inte skulle komma i kläm av en rödgrön regering? Naivt! Inget styre i Sverige kommer att bli felfria.

 4. FD sosse sen 1953 skriver:

  Det är bra att ” gått i väggen eller liknande inte får sitta hemma utan att snabbt komma igen.
  Har inte fått med mig vad kvinnan i fråga har för livshotande sjukdom. Viktigt att alla i detta samhälle drar sitt strå till stacken så gamla och sjuka (riktigt sjuka kan få vård). Då blir det bra vård och ett värdigt liv för alla.

 5. Johanna skriver:

  Det gör in i mig att höra om Emelie och hennes mamma. Det är ett så solklart fall. Det handlar inte längre om man är sjuk eller inte, det är bara pengar som ska sparas. Det är billigare att ha folk på socialbidrag eller på gatan.

  Jag har själv blivit utförsäkrad för två veckor sedan trots kroniska skador sedan 8 år men det anses inte vara stadigvarande. Det är handläggare som inte har medicinsk utbildning som går emot flera läkares utlåtande.

  Min fostersyster har också blivit utförsäkrad trots att försäkringskassan gjort 2 utredningar som visade att det inte fanns arbetsförmåga. Vi är med i Regeringens utredning om vanvård i social barnavård under 1900-talet och det räcker med att blivit misshandlad pga sociala inte brydde sig då och nu 20 år senare vill regeringen placera oss tillbaka i socialas vård och ta bort bostad och allt man byggt upp. Vi är båda ensamstående med barn och det är barnmisshandel att behandla oss sjuka föräldrar på detta sätt, ska barnen behöva stå utan bostad och utan trygghet pga av att vi blivit sjuka.

  Hur lång tid ska det ta innan regeringen inser att denna behandling av sjuka är ännu en skam i ett modernt samhälle. Sjuksystemet behöver ändras i dag, inte göras en utredning om vad som gick fel om 10-20 år, då är det försent för många. Det blir väl inte ursäkt då heller eftersom vi som blivit vanvårdade pga av socialtjänsten inte heller har fått någon ursäkt ännu.

 6. mohamed skriver:

  Hur maånga dö plågsam utan att vi vet om på grund av den där jävla sjukförsakring system

 7. Johanna skriver:

  Tillägg till tidigare inlägg.
  För dem som tror att man plötsligt blir frisk av finansiella incitament: Om jag gick tillbaka till mitt arbete i dag skulle jag få 26 000 kr i lön, tjänstebil, gratis mobil och dator. I stället ska jag sälja min bostadsrätt och leva på socialbidrag. Tyvärr har jag inget val. Jag är kroniskt sjuk.

 8. Carl skriver:

  Det är inte regeringens fel att det uppstår fel. Soldaten från Afgahnistan som skadades svårt och som inte fick pengar från Försäkringskassan eller Emelies mamma som utförsäkrades. Det är handläggarna på FK som inte kan läsa lagen. Hur sjutton skall en person som nyligen fått ny lunga och njurar kunna arbeta. Det är också läkarna inom FK och försäkringsbolagen som ändrar på legitimerade läkares utlåtanden om patienter.

 9. Pingback: Innan du röstar, läs om sveket! | Min luktar oxo fisk!

Kommentarer inaktiverade.