Frisk av finansiella incitament?

Johanna kommenterade så här på mitt förra inlägg:

”För dem som tror att man plötsligt blir frisk av finansiella incitament: Om jag gick tillbaka till mitt arbete i dag skulle jag få 26 000 kr i lön, tjänstebil, gratis mobil och dator. I stället ska jag sälja min bostadsrätt och leva på socialbidrag. Tyvärr har jag inget val. Jag är kroniskt sjuk.”

Den som behöver uppdatera sig om vad regeringen har gjort med sjukförsäkringen ska läsa Storstadsbloggen. Marika avslutar så här:

Signaturen Mia skriver insändare i Gefle dagblad om verklig ofrihet:
”Nu stundar valtider och jag har lyssnat på Alliansen och blir gråtfärdig. Jag tillhör de långtidssjuka som skulle jubla om jag kunde jobba. Men som det ser ut nu så kommer jag bli utförsäkrad och är då hänvisad till soc. Då räknas vår samanlagda inkomst in och eftersom min man har en bra inkomst så får jag inga pengar. Jag är då hänvisad till att be om pengar av min man för att köpa mjölk. Snacka om att bli utanför och beroende av min man.”

Detta har regeringen gjort. Det här är deras omänskliga politik. Stå inte ut med det. Rösta för något annat på söndag – och värva också någon annans röst, det kommer att behövas.”

Det här inlägget postades i Politik, Val 2010. Bokmärk permalänken.