En spännande vecka

Det är mycket som händer nästa vecka konstaterar jag med hjälp av kalendern.

Pirate BayI morgon startar rättegången mot Pirate Bay i hovrätten. Det blir inte lika intressant som i tingsrätten eftersom det mesta bara är uppspelningar av tidigare förhör. Men domslutet blir förstås ytterst intressant!

Sociala medierI morgon är jag och Monica Jacobsson inbjudna till kommundirektörens ledningsgrupp för att prata om hur vi använder sociala medier. Det är nyttigt att behöva fundera och tänka efter – vad, varför och vart vill jag att det ska ta vägen. Även om det inte finns tid att veckla ut sig alltför mycket väcker det tankar hos mig själv och bara det ger en viss utveckling märker jag.

På kvällen är det fullmäktigemöte med en del ny teknik installerad. Ledamöterna kommer att få anmäla närvaro, rösta och begära ordet via en personlig dosa. Det blir intressant att se hur det fungerar. Mötet sänds som vanligt på nätet och inleds med att Region Gävleborg informerar om Jämresursen.

Intressant blir ärendet om färdtjänstreglerna. Förslaget till beslut är att: ”ge tillväxtnämnden i uppdrag att se över de länsgemensamma färdtjänstreglerna och övriga styrdokument gällande färdtjänst, i samråd med berörda organisationer, i syfte att återinföra möjligheten att resa tre mil utanför kommungränsen på samma villkor som inom kommunen”. Där reserverade sig Kd i kommunstyrelsen och ville stryka i meningen från ”i syfte att”.

Datorer på BessemerskolanPå tisdag ska jag, skolchefen och IT-chefen till kommunstyrelsen och prata om IT i skolan.

Efter det har Kunskapsnämnden ordförandeberedning där ett par ärenden handlar om mottagandet av nyanlända elever (Landningen) och ett ärende är ett förslag om namnändring av Bessemergymnasiet – Sandvikens gymnasieskola till Bessemerskolan. Byggnaderna vid Bessemer kommer så småningom att inrymma all kommunal gymnasieutbildning men också vuxenutbildningen och då behövs ett namn som passar för all utbildning.
Har du synpunkter på det – kommentera gärna!

På tisdag kväll åker jag till Stockholm för att gå en kurs om att skapa tillgängliga pdf-dokument och -blanketter. Där blir jag till torsdag eftermiddag och sen är det bråttom hem till AK:s medlemsmöte där vi ska diskutera valresultatet och konsekvenser av det.

GläntanLördag-söndag åker AK-styrelsen till Gläntan för planeringshelg. Det brukar vara intressanta dagar med många diskussioner och planer för framtiden!

Förra gången vi var där gick startskottet för Kultur(s)ossen. Vi får se om det händer nåt lika spännande den här gången.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.