Datorerna har anlänt till gymnasiet!

I maj 2009 tog Kunskapsnämnden beslut om att gå vidare i ett projekt med en dator till varje elev och lärare (En-till-en) i Österfärnebo skola och ett program på gymnasiet. Vid det tillfället reserverade sig oppositionspartierna m, fp och no mot beslutet – med hänvisning till ”kommunens ekonomiska situation, att ingen relevant forskning finns som stöder effekten av projektet samt att elevunderlaget i Österfärnebo kan innebära en nedläggning av åk 7-9”.

Lite mer än ett år senare verkar det politiska motståndet ha lagt sig och det känns verkligen bra nu i dagarna när de 450 nya ettorna på gymnasiet och 150 gymnasielärare får sina datorer.
I nämndens underlag till kommunplan, som beslutades i april-10, finns också planen för hur vi ska gå vidare med att utrusta alla elever och lärare med bärbara datorer.

”Under 2011 planeras att varje avdelnings personalgrupp på förskolorna ska ha tillgång till en dator som arbetsredskap. Alla åk 1-elever i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan får disponera var sin dator liksom alla lärare i grundskolan, särskolan och på CVL. Dessutom ska yrkeshögskolan utrustas med 60 datorer. Trådlösa nätverk görs tillgängliga i begränsad omfattning på grundskolor, särskolan och CVL.

Under 2012 ska alla åk 1-elever i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan få disponera var sin dator liksom eleverna på särskolan och hälften av grundskolorna och trådlösa nätverk byggs på de aktuella grundskolorna och särskolan.

Under 2013 kommer resterande elever i grundskolorna få disponera var sin dator och trådlösa nätverk byggs på de aktuella grundskolorna.”

Gefle Dagblad – Första klassen inloggad
Arbetarbladet – Nu får alla gymnasieettor en egen dator
Lägger till en länk från onsdag 6/10
Arbetarbladet – Egen skoldator skapar lust att lära

Vad innebär det för dig med egen dator i skolan? Frågor i GD

Det här inlägget postades i IT, Lokalpolitik, Skola. Bokmärk permalänken.

2 svar på Datorerna har anlänt till gymnasiet!

  1. Pingback: Tweets that mention Brockmans blogg » Datorerna har anlänt till gymnasiet! -- Topsy.com

  2. MIa skriver:

    Va bra med datorerna här får du en länk med ännu en berättelse utförsäkringen sprid gärna
    http://www.youtube.com/user/Owatunes#p/u/12/1l4aYvXCECc

Kommentarer inaktiverade.