Skavlan: De här människorna älskar betyg

Sir Ken Robinson var på Skavlan ikväll och jag hoppas ingen missar vad han har att säga om skola och kreativitet. Programmet finns kvar till 8 maj. Om ni vill hoppa över Fredrik Reinfeldt så spola fram 29 minuter.

Skavlan frågade Sir Ken om han tycker det är en bra idé med fler prov och betyg, pekade på Reinfeldt och hans norska kollega Erna Solberg och sa ”because these people love grades”. Då såg Reinfeldt ut så här

Reinfeldt gillar betyg

Sir Ken tycker att prov och betyg har sitt berättigande men problemet är att det har gått från att vara ett stöd i utbildningen till att vara själva syftet.

Jag hoppas att Reinfeldts kompis Jan Björklund kollade på Skavlan ikväll och tog lite intryck.

Det här inlägget postades i Skola. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skavlan: De här människorna älskar betyg

  1. Pingback: Delat och intressant – 12 March, 2011 | [insert random stupid name here]

  2. Jo billigt trick måhända.
    Men grejen med den där bilden var att han faktiskt såg ut precis så där efter Skavlans kommentar om betyg. Jag kunde inte riktigt tolka hans uttryck och därför tittade jag en gång till. Undrar fortfarande vad han tänker 🙂

Kommentarer inaktiverade.