Reinfeldt var nog nykter trots allt

Så är dag två av Almedalsveckan slut och jag sitter i sängen och reflekterar över vart den tog vägen. Får dock vänta tills imorgon med att publicera eftersom nätet inte funkar så här långt från balkongen 🙂

Konstaterar att jag gick på två av de nio seminarier och aktiviteter jag hade bockat för i programmet. Två var fullsatta, ett verkade vid närmare eftertanke tråkigt, ett skippade jag till förmån för att lyssna på Anders Borg hos Aftonbladet.

Förutom seminariet jag skrev om nedan var jag på Rädda Barnens om Barnfattigdom. Där debatterade Veronica Palm med Anna Kinberg-Batra.

Jag lyssnade också på när SR intervjuade Fredrik Reinfeldt och när Alex Schulman lät Jan Helin och Lena Melin förklara hur de hanterat och fortfarande hanterar Littoringate. ”Sven-Ottorin” som nån råkade kalla honom.

När det började bli dags för kvällens partiledartal var jag totalt trött på människor, ljud och trängsel så jag satte mig på andra sidan Almedalspölen och pratade med änderna istället.

Jag var irriterad på nätet som inte fungerade. Störd på folk som kommer först till lokaler och sätter sig längst ut i bänkraderna så att alla andra måste tränga sig förbi. Förbannad på gubben som tyckte tjejerna på kaféet skulle jobba fortare för att han hade en tid att passa.

Och inte blev jag på bättre humör av Fredrik Reinfeldts tal heller. Men onekligen fick jag andra saker att fundera över. Som varför han inledde med att hojta nåt i stil med ”Hej, det är jag som står här bakom!” (Det kanske hade sin förklaring för dem som såg honom)

Resten av inledningen var också diffus och hndlade om att han som barn brukade tänka på om det fanns andra här än vi, alltså i rymden. Och i sammanhanget fick han ihop en oknuten känga till Aftonbladet som antog/hoppades de slipper på andra planeter.

Sen var det ganska tråkigt en lång stund med en massa siffror och årtal och farliga socialister och som avslutning varnade han för ”andra” som vill gå bakåt i tiden. Tillbaka till när Domus hette Domus, kvinnors brev adresserades till deras män och vi hade 14-tums svartvita tv-apparater.

Det kan ha varit utomjordingar han menade, men kommer de verkligen att ställa upp i valet 2014?

Nånstans mellan mitten och slutet föresvävade det mig faktiskt att karln var onykter. Jag brukar inte gilla det han säger men HUR han säger saker har jag inte haft några särskilda klagomål på förrän ikväll.

Efter talet åt vi middag på Stora Torget och sen fick vi kaffe på maten hemma på balkongen där havet var synligt igen efter gårdagens tjocka dimma.

Nu har jag läst ikapp på nätet och konstaterat att rätt många, men inte alla tycker att Reinfeldts tal var förvånande svagt, poänglöst och förvirrat. Att Smedsgårdsbluesen i Sandviken bjöd på bra musik men kyligt väder, att somliga anlänt till Visby och att andra har lämnat ön.

Mitt program för morgondagen är klart och det blir lite sovmorgon pga att det är svårt att få ihop det man vill göra med start- och sluttider. Förhoppningsvis är det bra väder så att vi får börja dagen med en cykeltur de fyra vackra kilometerna längs havet in till Innerstaden.

Mina inbokade grejer syns på bilden här under. Insåg att jag behöver den i offline-läge eftersom det är så kärvt att hitta nätåtkomst.

Jag ska också hinna med lunchdebatten i Aftonbladets tält och en sväng till Bloggplats H12. Men troligen blir ingenting riktigt som planerat i morgon heller. Vilket faktiskt är helt okej.


Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Reinfeldt var nog nykter trots allt

  1. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Men talet hade ju substans

Kommentarer inaktiverade.