Gute nacht von Uhlandstraße

Nu är jag installerad på Hotel Hampton i Berlin. Allting är så bra här och resan var så rolig och spännande och trevlig! Toknöjd är jag.

Kom till Arlanda i så god tid att jag hann äta god mat, läsa, lyssna på lördagens Medierna och prata bandy med några herrar i rökkuren. Jo faktiskt. Jag pratade om bandy.

Jag satt längst fram i planet, vid fönstret och eftersom det var becksvart när vi landade var det SÅ fint att titta ner på Berlin. Hela världen såg ut som den vackraste julskyltning med alla ljus i olika färger.

Anteckningarna om resan till hotellet hade jag glömt hemma så det blev lite spännande. Men en proffsig och vänlig människa i informationen hjälpte mig med ett tågnummer och vilken station jag skulle av på. Så jag vandrade iväg till stationen på Schönefeld och hittade spår 4 med fem minuters marginal. 40 minuter tog resan till Zoologischer Garten och där blev jag glad när en ung man frågade om han skulle hilfe mit den koffert, eller hur han nu sa. Det var fint gjort men jag hade ju hjul. Händer sånt nånsin i Sverige förresten?

När jag kom upp på Kurfürstenstraße hade jag ingen aning om åt vilket håll jag skulle gå. En vakt visste inte, en taxichaufför ville ha 7 euro för att köra mig och det kunde han väl ha fått men då blev jag envis.. Och till slut så hittade jag fram nästan alldeles själv.


Hotellet ligger väldigt centralt mitt bland en massa butiker, restauranger och kaféer. Men ändå på en liten bakgata. Folk satt ute fast klockan var runt 23 och jag behövde aldrig ta upp jackan ur resväskan.

20111031-012029.jpg

Mitt rum är högst upp på sjunde våningen och jättejättefint! Stor balkong med häftig utsikt, som jag bara sett i nattmörker än så länge. Så trevlig personal, rent, bekvämt och wifi som fungerar 🙂

20111031-012652.jpg

Nu har jag packat upp, tagit en dusch och druckit en söt latte i lobbyn med de fina röda fåtöljerna.

20111031-012539.jpg

Ser fram emot att vakna och kolla in frukosten. Sen ska jag börja med en tur med hop-on-hop-off-bussen. Det har jag lärt mig är en smart grej för att få lite överblick över var saker ligger.

Somnar ikväll nästan fånigt nöjd med allting!

P.S. Allt jag skulle kunna förstå på tv är dubbat… D.S.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Gute nacht von Uhlandstraße

  1. Elisa skriver:

    Ser urmyyyysigt ut!:):)

Kommentarer inaktiverade.