Sociala medier utvecklar relationer

Idag har jag lyssnat på Erik Wagner om sociala medier och folkrörelser. Några saker tog jag med mig, som att ”Man kan inte förändra nån som man inte har en relation till”. Att all kommunikation sker på mottagarens villkor och att sociala medier är grymma på att utveckla relationer.

Hur kommunicerade vår organisation för 15 år sen? Ser vi över kommunikationssätten så att vi finns där medborgaren och medlemmar finns?

Sociala medier funkar så bra för att lära sig, förstå andra, berika andra, aktivera och engagera. De utmanar rådande strukturer och ökar kravet på transparens och öppenhet.

Till sist tänker jag på vikten av att LYSSNA och KOMMUNICERA. Inte trumma ut budskap och agera sociala-medier-megafon. Viktigt, viktigt!

Jag blev också påmind om att skriva mer tillsammans. Det är så roligt, blir så mycket bättre och är ju så enkelt att göra på nätet.

Tipsar om boken Gilla! Dela engagemang, Passion Och Idéer Via Sociala Medier av Brit Stakston och med diskussionsfrågor och kommentarer av Erik.

Om en kvart kliver jag på planet till Berlin!


20111030-184042.jpg

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.