Kulturförskolan Flygande Draken

Idag har Kulturförskolan Flygande Draken haft högtidligt öppnande!

Här kan ni titta in med hjälp av de foton jag tog idag.

Sandviken kommuns nyaste förskola Flygande Draken ligger i ombyggda lokaler i en del av tidigare Hammargymnasiet. Där kommer man att arbeta med fokus på estetiska lärprocesser, utifrån förskolans läroplan. Barnens lärande sker med alla sinnen.

Hela ”kroppen och knoppen” är med när barnen från tidig ålder får stimulans, uppmuntran och praktiska möjligheter att utveckla sina förmågor att uttrycka sig genom bild, dans, musik, lek och drama. Genom dessa estetiska former läggs grunden för ett livslångt lärande i språk, matematik, social kompetens såväl som i individuella färdigheter!

Den här veckan börjar de första barnen i förskolans tre småbarnsgrupper och en grupp för lite äldre barn. En femte avdelning kommer att färdigställas under året.

De nyrenoverade lokalerna ligger i direkt anslutning till Sandvikens nya Kulturcentrum som invigs i december i år.

Mitt i Sandvikens centrum samlas då Folkbiblioteket, Konsthallen, Turistbyrån, Ungdomsgården Centrum, Folkets Hus, Kulturskolan, delar av gymnasieskolans estetiska program, föreningsliv och studieförbund. Det byggs också en ny separat byggnad som ska innehålla teater- och konsertsal.

Fantastiska möjligheter för barn, elever och personal att samverka med hela Sandvikens kulturliv!

Projektledare för Flygande Draken är Helena Harrysson som, förutom att vara diplomerad uttryckande konstterapeut och coach också är känd för att ha skrivit böckerna ”Våga vara vuxen” och ”Släpp taget och håll i”. I personalen finns sex förskollärare, en danspedagog, en dramapedagog och en bildpedagog.

——–
Arbetarbladet
KulturbloggenDet här inlägget postades i Lokalpolitik, Skola. Bokmärk permalänken.