En spännande vecka

Den här veckan händer det en del intressanta saker förutom att jag har förstås har några datakurser på jobbet och som jag nyss berättade nämndmöte idag.

Sociala medierDirekt efter det ska jag åka till Kulturens Hus i Söderhamn för en kväll om ”Socialdemokraterna på webben”. Då träffas vi som har huvudansvaret för arbetarekommunernas hemsidor och sociala medier för att diskutera hur vi ska bli bättre. Det blir nog en intressant kväll och jag hoppas på både tips och inspiration från andra.

Några av våra skolor har öppet hus den här veckan.

Idag är det Österfärnebo skola som hälsar alla välkomna mellan kl 14-19. Man kan träffa elever och personal, prata med rektor Birgitta Wikström och grundskolechefen Lars Walter. Och självklart ska man passa på att titta på det nyrustade biblioteket!

I morgon, onsdag, har Murgårdsskolan åk 6-9 öppet hus från kl 18:00-19:30. Då kan man träffa elever, föräldrar i brukarrådet och elevrådet. Det blir också soppkök.

På torsdag har Murgårdsskolan F-5 öppet hus och då kan man vara med hela skoldagen från 8-17.30. Eleverna har undervisning som vanligt och förskoleklass och fritidshemmet visar upp vad de jobbar med.

Vart femte barnKommunen uppmärksammar kampanjen Vart femte barn. 400.000 barn i Sverige lever med föräldrar som dricker för mycket alkohol eller tar andra droger. Det är vart femte barn i Sverige, fyra barn i varje klass i skolan…
Här kan du läsa mer om kommunens aktiviteter.

På fredag ska jag besöka Bessemerskolan tillsammans med kommunalråden. Vi ska prata med IT-samordnaren, se hur Byggprogrammet jobbar med datorn som verktyg, få en visning av webb-matematik på SmartBoard mm. Och när jag ändå pratat om datorer i skolan kan jag berätta att Murgårdsskolans elever kommer att få sina en-till-en-datorer efter sportlovet!

På lördag åker jag till Stockholm och minisemestrar. Ska se filmen Järnladyn, hänga på kaféer, äta god mat, mysa på hotellet, promenera och på söndag ska jag se Olof Palme – en pjäs från Sverige på Stadsteatern.

Olof Palme teater

Spännande vecka som sagt och den har nästan bara börjat!

Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.