Dialogdagar för kommunmedlemmar

Sandviken station

Idag och i morgon har Kommunstyrelsen dialogdagar med alla nämnder om budget 2013. Varje nämnd berättar om sina mål för nästa år och vilka de ekonomiska konsekvenserna blir i den ordinarie verksamheten, löne- och kostnadsökningar, förändringar pga t.ex. ny lagstiftning eller andra saker.

Det är mycket intressant och lärorikt att lyssna på varje nämnd och att få överblick och helhet över alla verksamheter. Man lär sig massor om vad som är på gång, hur det fungerar, vilka mål nämnderna fokuserar på, hur deras ekonomi ser ut och vilka investeringar som planeras.

Idag satt jag och tänkte att de här dagarna borde vara öppna för allmänheten. Snacka om folkbildande insats.

Det kunde inledas med att kommunledningen beskriver hur ekonomin ser ut inför det kommande året och kommunfullmäktiges övergripande målsättningar. Då har man ett utgångsläge som nog är bra att ha när man sedan lyssnar på nämnderna. Som avslutning får man höra Tekniska kontorets investeringsplan och kommunstyrelsens mål och budget. Naturligtvis ska det ges tillfälle till frågor och synpunkter under dragningarna. Allt underlag läggs sedan ut på webben och det öppnas ett forum i någon vecka för synpunkter, idéer, frågor och svar.

Så tänker jag. Det skulle vara mycket intressant att prova.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dialogdagar för kommunmedlemmar

Kommentarer inaktiverade.