Faktisk effekt av varsin dator?

KulramBudgetramarna ska beslutas på fullmäktige om en vecka och jag har ägnat några timmar idag åt att studera budgetförslagen. Dvs de jag fick lyckades få tag på.

Varken centerpartiets eller vänsterns finns i handlingarna till senaste kommunstyrelsemötet. Vilket är underligt eftersom ju KS ska bereda ärendena till fullmäktige.

Hur som helst konstaterar jag att – jämfört med majoritetens förslag – får skolan ca 8 milj mindre i budgetförslagen från moderaterna/kristdemokraterna och från folkpartiet.

Det är också intressant att läsa att moderater och kristdemokrater vill stoppa fortsättningen av varsin dator till eleverna, för att ”utreda om investeringen har någon faktiskt effekt”.

Jag kan inte låta bli att undra – Har satsningen på att ge kommunstyrelsens politiker varsin dator haft någon faktiskt effekt?

Det här inlägget postades i IT, Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Faktisk effekt av varsin dator?

  1. Oavsett vilket så är en varsin dator essentiellt ur ett klassperspektiv. Det är datorn som öppnar upp världen – som ger oss kunskap – närhet och förståelse och som är ett viktigt instrument i utbildningen…så ett borttagande av en fri dator för Sandvikens elever säkerställer fortsatt klasskillnad relaterat till utbildning. Man sparar på konstiga saker om man väljer bort datorn och jag tycker det är upprörande. Sen är det en radda med viktiga utgifter….datorn borde tas bort från prioriteringarna!

Kommentarer inaktiverade.