Sommarplanering pågår

Gruset knastar under skorna nu och ett par dagar har jag gått med kappan öppen. Åtminstone mitt på dagen. Då är det lätt hänt att man börjar tänka på den stundande sommaren och just det har jag gjort de senaste kvällarna.

Först bokade jag flyg till Dubrovnik i mitten på maj och idag har jag äntligen sytt ihop boende också, efter ett antal kontakter med hyresvärdar både här och där. Jag blev lite stressad över att den lägenhet jag ville ha – och som jag synkroniserat flygdagarna med – visade sig vara upptagen …

Men idag har det ordnat upp sig och jag kommer att bo de första fyra dagarna intill Gruz hamn i en lägenhet som ser ut så här. Är du riktigt intresserad går det att klicka på bilderna för större variant 🙂

Gruz 2013

Efter det flyttar jag in till Gamla Stan och bor tre dagar i en etta med kök i en kullerstensgränd alldeles intill Stradun. Lite struligt att byta boende men det känns faktiskt mest roligt. Omväxling förnöjer.
Så här ser det ut i Gamla Stan.

Old Town 2013

Både lägenheterna har jag bokat via Airbnb.com. En internetsajt där privatpersoner hyr ut bostäder. Jag har mött SÅ mycket vänlighet och hjälpsamhet där de senaste dagarna. Folk bryr sig, erbjuder sig att hjälpa till att bära väskor uppför trappor och t.o.m. folk jag bestämt mig för att INTE hyra av skriver ”hör av dig om du behöver hjälp med något när du är på plats i Dubrovnik”.

Jag har hyrt via Airbnb ett par gånger nu och kan verkligen rekommendera det. Mycket bra priser jämfört med hotell och MYCKET roligare och intressantare!

Jag tror dessutom att jag hittat boende i Visby under Almedalsveckan. Har letat och letat och mailat och fått svar om att ”Tyvärr redan uthyrt” på så många ställen att jag började ställa in mig på att ge upp och hoppa över politikerveckan i år. Men nu tror jag det är löst!

En fin fyrarumsvilla med uteplats och parkering och dessutom billigare än något annat år jag varit där. Jag är försiktigt positiv och hälsosamt misstänksam än så länge. Lite mer på fötter vill jag ha innan jag känner mig trygg.

Almedalen

Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.