Sista dagen i London

Sista natten i London hade vi själva bokat hotellet så vi fick en dag extra att turista lite. I sällskap med en tjej (ja, jag är usel på namn) på UR och Peter Becker som är chefredaktör för Datorn i Utbildningen tog vi t-banan till Tates Modern där vi bl a såg utställningen Pop Life med konstnärer från 80-talet och framåt.

Keith Haring
Keith Haring

Andy Warhol var förstås häftig, Jeff Koons gillade jag inte och Damien Hirst tyckte jag rent illa om. ”Konst” som en verklig död häst med en nerkörd skylt med Jesus initialer har jag lite svårt att förhålla mig till. Jag kände mig mest hemma med Keith Haring och Takashi Murakami. Inte så konstigt kanske eftersom jag också har en förkärlek för både graffiti och anime.

Milleniumbron, London
Göran Isberg på Milleniumbron

När vi gick från Tates regnade det verkligen cats and dogs. Vi gick över Milleniumbron och tog sen t-banan tillbaka till South Kensington där vi åt varsin otroligt god pizza. Väskhämtning på hotellet, t-bana till Heathrow, ambitiös säkerhetskontroll och sedan kaffe på Starbucks i avgångshallen.

Planet blev försenat iväg pga att två personer checkat in sitt bagage men inte gått ombord. Det tog en stund att rota fram deras väskor, som förstås inte fick följa med, men vi blev ändå bara en kvart försenade till Arlanda. Inräknat tåg och buss till Sandviken tog hela resan ca 10 timmar från hotellet.

Det här inlägget postades i Personligt, Skola och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.