Vad väntar vi på?

Catja Färdig, Lovisa Feist, Daniel Tano – elever från YBC i Nacka gjorde några intervjuer den dag vi var på ambassaden i London.

Eftersom jag hade äran att vara in av de intervjuade tar jag förstås chansen att bädda in den filmen i min egen blogg. Men se till att ni lyssnar på de andra också för jag var i väldigt fint sällskap! Det kan ni göra på Framtidens Lärande.


Det här inlägget postades i IT, Politik, Skola och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Vad väntar vi på?

 1. Helena Sjöberg skriver:

  Bra intervju A-C! Kul att vi är så överens när det gäller vikten av IT i skolan!

 2. Sune Nordström skriver:

  Hej! Vad otroligt roligt att det finns politiker som är så medvetna om behovet av att skolan måste lämna 1800-talet skola och ta sig till idag. Jag lyssnade på Jim Knight UK-skolminister på förra årets BETT och han formulerade en vision för skolan där varje elev individuell måste utvecklas från sina förutsättningar med hjälp av IT och med en annan skolkultur. Vi måste formulera vår egen vision om skolan som motvikt mot Björklund. En vision för framtiden där vi lämnar den kollektiva mötet mellan lärare och elev. Elever i Nacka formulerade en sådan, för en modern skola. Kolla min blogg från i maj.
  Mer betyg är bara dåtid, det är bara för en skola som skall uppfostra till ordning och uppförande, till förvaring där kunskaper egentligen inte är så noga.

  Det behövs mer än bara datorer för att ändra skolan till en modern skola där IT blir självklart. Det handlar också om skolans inre arbete och organisering.
  Vi behöver ungdomar som kan arbeta i team med att lösa problem kreativt och använda IT som verktyg för det.
  Skolan behöver bli som ett café, där eleverna arbetar i projekt under längre tid utifrån sina intressen.
  Det är det som Sandvik behöver, bruksandan är död.

 3. Pingback: Brockmans blogg » Det har gått ett år…

Kommentarer inaktiverade.