Inflytelserika bloggar på Politometern

Politometern samlar bloggar av svenska politiker och partimedlemmar.

Politometern är till för den som vill följa en fråga eller ett parti i den politiska debatten, eller vill veta vad olika partier tycker om något. Politometern kan också användas av den som vill hitta politiker att påverka i en särskild fråga. Genom Politometern kan man hitta någon att rösta på, eller få den sanna bilden av vad ett parti bryr sig om. Politometern gör politikers bloggar och deras frågor enkelt tillgängliga och sökbara för alla.

Den här veckan har Politometern släppt listor över vilka politiska bloggar som är mest inflytelserika. Detta baserat på 933.661 inlänkar från hela den svenska bloggosfären.

Piratpartiets Emma med bloggen Opassande är den mest inflytelserika bloggen av alla, Socialdemokraternas lista toppas av Kulturbloggen som startades av Rosemari Södergren och Moderaternas Mary XJ tog deras första plats. Alla tre hör till mina favoritbloggar så det känns helt rätt.

Jag är både nöjd med och överraskad av att hamna på plats 41 av de 341 socialdemokratiska bloggarna och som nr 112 av alla 1.371 politiska bloggare. Den kristdemokratiska blogg som ligger bäst till hamnar först på plats 140.

  • Hela listan på inflytelserika bloggar
  • Har du en blogg och vill vara med på Politometern kan du anmäla dig här.
  • Martina Lind driver Politometern och skriver här om topplistan.
  • Erik Laakso skriver om Välrankade politikerbloggare
  • Anna Wikström noterar att det är få kvinnor på de första 50 platserna
  • Alla(s) vår Johan Ulvenlöv får ta åt sig en del ära över att s-bloggarna glänser
  • Just nu finns 450 bloggar på Netroots. Är du med där?

    Netroots

  • Det här inlägget postades i Politik, Webben och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.