Behövs det en Sociala medier för dummies?

Sociala medieakuten

Mer än 80 seminarier i Almedalen handlade om sociala medier och en mängd intressanta samtal kan ses i efterhand hos Sociala medieakuten som sände live varje morgon från Visby. På plats hade jag inte tid eller ro att titta men den här veckan har jag hunnit lyssnat mig fram till onsdagens sändning.

Är du intresserad och vill lära dig mer har du några spännande timmar framför dig att ta del av hela veckans samlade kunskap och idérikedom, som fullkomligt flödar ur alla medverkande.

En dag när jag hälsade på där uppe i trädgården fick jag några frågor av Brit Stakston och då nämnde jag också en del av det jag skrev om i mitt förra inlägg. Att jag saknar lokala politiker i sociala medier. Att det kanske inte är så enkelt att bara ge sig ut i det sociala nätet och delta. Att det nog finns några hinder som inte är helt enkla att bara lyfta foten över. Har funderat mycket på det de senaste dagarna och tänker att ”någon” borde skriva en bra guide som vänder sig till politiker (framförallt lokala) som inte är tekniknördar eller brinnande intresserade av sig själva, utan behöver en liten puff att sätta igång.

En sån guide kunde innehålla beskrivningar över de olika sociala medier som är aktuella idag, konkreta guider över hur man skapar konton, hur de olika varianterna fungerar socialt men också rent praktiskt, smarta sätt att följa bloggar, nyhetsfeeder mm, vilka verktyg är bra och hur använder man dem, tips och råd om vad man bör tänka på, hur får jag tid, hur hittar jag mitt eget sätt att vara på nätet, vad kan det tillföra mig som politiskt aktiv, vad bör man inte göra, exempel på andra politiker som är bra eller dåliga på sociala medier och vad de gör eller inte gör för att vara det.

Det finns en massa saker att tänka på och en massa människor att lära sig av! Det gäller bara att samla ihop all kunskap och det borde ju inte vara så svårt. Är det jag som är denne ”någon” som skulle peta ihop en sån guide? Eller är det redan gjort?
Lokalpolitikerns guide till sociala medier eller kanske Sociala medier för dummies 🙂

Det känns som om tanken växer i mig så smått…
Vad skulle du vilja se i en sån guide?

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Politik, Val 2010 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Behövs det en Sociala medier för dummies?

  1. Pingback: Tweets that mention Brockmans blogg » Behövs det en Sociala medier för dummies? -- Topsy.com

Kommentarer inaktiverade.