Visst borde varje unge få en MVG-knapp?

MVG-knappar

För ungefär en månad sen ilsknade Micke Gunnarsson till och skrev så här i blogginlägget KAMPANJ: Alla elevers rätt till ett fett MVG!!

”Ingen människa ”what so ever” ska känna sig ”icke godkänd”!! Ingen ung människa i skolan som ska utforma vår framtid ska känna sig IG!
Att vi vuxna människor idag har formerat ett system där vi tar oss rätten att pränta in dessa bokstäver på ett papper har ABSOLUT INGET att göra med er som individer. NI är ALLA automatiskt MVG (och mycket mycket mer än så) bara genom att ni finns här på jorden. Ni är utvalda att få leva en stund på denna jord och på så sätt ska ALLA vara MVG och inget annat.
Jag skäms personligen över de mentala övergrepp vi vuxna idag utför dagligen på vår framtid. Vi snackar hållbar utveckling och i samma andetag så berättar vi att unga människor, kanske även i synnerhet de som redan mår lite halvdåligt av olika skäl, är värda ett IG.”

Han bestämde sig för att skrapa fram pengar till 2000 pins, be sina vänner att designa MVG knappar, visa förslagen på Facebooksidan Allas rätt till MVG och därefter beställa knappar och dela ut dem! Det kom in ett gäng förslag på knappar och igår packade Micke upp paketet. Hur roligt det var får man en god uppfattning om på filmen nedan 🙂

MVG-knappVill du följa vad som händer med MVG-kampanjen kan du klicka på Gilla på Facebooksidan. Den knapp jag gjorde ser du här till vänster och det låter som om jag kommer att få några egna exemplar. Spännande och roligt!

När jag postat det här inlägget ska jag kolla om det finns nåt sätt att hjälpa till med tryck av flera knappar, porto, distribution eller vad som kan behövas. Får jag ett kontonummer eller nåt annat bra förslag så ska ni också få veta det. Kanske Flattr kunde vara ett alternativ?

Visst borde varje unge få en MVG-knapp första skoldagen? Inte bara för att alla är värda det, utan också för att påminna oss vuxna om att det faktiskt ÄR så. Varenda unge som kommer till skolan har potential att bli en MVG-elev och det är det vi ska förvänta oss och arbeta för att uppnå. De gånger det inte går hela vägen är det skolan som har misslyckats och inte eleverna!

Det här inlägget postades i Filmer, Skola. Bokmärk permalänken.

5 svar på Visst borde varje unge få en MVG-knapp?

  1. Renate skriver:

    Vilka bra bloggar du delar med dig av.

  2. Ann-Catrin skriver:

    Eller hur Renate! Gunnarsson är bland de bästa 🙂

  3. Pingback: Brockmans blogg » MVG-kampanjen igen!

Kommentarer inaktiverade.