Framtidens lärande i Sandviken

Rapport hade ett inslag igår om skolutveckling och IT. Peter Becker, ordförande i stiftelsen Datorn i Utbildningen intervjuades. Peter är inte bara med på TV, han utsågs också häromdagen till Årets Eldsjäl och han är koordinator för Framtidens lärande som går av stapeln den 14-16 maj i Nacka.

På årets Framtidens lärande är Sandvikens kommun konferenspartner tillsammans med Sollentuna kommun, Kungsbacka kommun,
UR och Lärarförbundet. Det är åtminstone jag stolt och glad över!

Ur programmet:

  • Kommuners forskningssamspel kring skola med it – Tre presentationer: Nacka & Unos Uno, Jönköping, Sandviken & Högskolan i Dalarna.

  • Forskning pågår: ”Skriva sig till läsning i hela Sandviken”
    Sandvikens kommun tar ett helhetsgrepp kring elevernas språkutveckling med stöd av digitala verktyg. Forskare från högskolan i Dalarna följer arbetet med att skriva sig till läsning. Medverkande: Mona Wiklander, specialpedagog, Lars Walter, grundskolechef samt forskarna Maria Westman och Eva Hultin, högskolan i Dalarna.

  • Fler, bättre och enklare – om digitala resurser i lärandet
    På kort tid har elevers tillgång till IT ökat dramatiskt – personliga datorer, surfplattor, öppna trådlösa nät som kan användas med egen utrustning och smarta telefoner. Det har aldrig varit lättare att nå Internet, men hur ser utbudet ut? Många pedagoger och elever hittar sina egna resurser, men för att på ett mer systematiskt sätt kunna hitta, skapa, sätta ihop och erbjuda elever ett bra digitalt material för lärandet behöver vi skapa en bättre infrastruktur för inloggning och sökning. Med standarder och skolfederationen blir livet enklare. Medverkande: Erik Holmqvist, IT-strateg Sandviken m.fl.

    En-till-en i Österfärnebo

  • Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Skola. Bokmärk permalänken.