S-bloggare gör det tillsammans

Jag är 52 år, kvinna, mamma, lokalpolitiker, socialdemokrat, datalärare och laglydig fildelare. Med den beskrivningen passar jag antagligen inte in i den typiska bilden av de som engagerar sig i debatten om FRA-lagen, IPRED och andra integritetskränkande förslag.

Trots det finns jag på riktigt och många med mig, som varken är tonåringar eller datanördar eller ens speciellt intresserade av gratis film eller musik – Men som brinner för integritetsfrågor, öppenhet och demokrati och som skräms av tanken på konsekvenserna av en politik som innebär ett allt större intrång i människors privatliv.

Jag är också orolig över hur debatten som varit om dessa frågor påverkar ungdomars syn på demokrati och delaktighet. Åtta av åtta politiska ungdomsförbund vill helt legalisera ickekommersiell fildelning.

Många unga människor är engagerade och kunniga i frågor om teknik, integritet och upphovsrätt. Att då bli bemött med klappar på huvudet, påstås inte förstå eller helt nonchaleras av våra folkvalda, är förödande för fortlevnaden av vårt demokratiska system.

Idag lämnar jag tillsammans med sex partikamrater och bloggare, in en kongressmotion till våra respektive arbetarekommuner. Vi kräver ett stopp för vidare ratificeringar eller godkännande av lagar som innebär intrång i oskyldigas privata sfär tills dess att samhället utvecklat eller återupprättat den process som erfordras för att säkerställa:

• Transparens i den demokratiska processen
• Respekt för de parlamentariska institutionerna
• Medborgardialog och förankring samt legitimering av lagar genom folkbildning

Arvid Falk publicerar motionen

De andra sex s-bloggarna skriver också:

 • Anders Widén, Östersunds arbetarekommun
 • Erik Laakso, Tierps arbetarekommun
 • Johan Westerholm, Norrtälje arbetarekommun
 • Kristian Krassman, Norrtälje arbetarekommun
 • Thomas Hartman, Umeå arbetarekommun
 • Ulrika Sandberg, Örebro arbetarekommun
 • Det här inlägget postades i Integritet, Politik. Bokmärk permalänken.

  7 svar på S-bloggare gör det tillsammans

  1. cnab skriver:

   Tack Ann-Catrin! Jag är djupt imponerad av er gemensamma Integritetsmotion mot FRA, Ipred m.m. Hoppas den blir väl mottagen i partiapparaten och vinner 100-procentigt gehör i kongressen. Än finns det tydligen hopp om att (S) inte glömt sina rötter!

  2. Pingback: » Inget moratorium för integritetskränkande politik

  3. Pingback: Integritet: Aftonbladet skriver om vår motion | Thomas Hartman | In The Pendent

  4. Pingback: Sex på kongress | Thomas Hartman | In The Pendent

  5. Pingback: Brockmans blogg » Visst behövs Piraterna!

  6. Pingback: Brockmans blogg » Kongressbeslut är bara luft för frifräsare

  7. Pingback: Brockmans blogg » S i Sandviken ställde sig bakom motionen!

  Kommentarer inaktiverade.