Mycket skola och IT i morgon

Datasal, BessemerI morrn blir det en rolig dag. På morgonen, som sagt, besök på Österfärnebo skola och på eftermiddagen har vi en workshop inför beslutet om gymnasieskolans framtid.

Den här gången är det arbetsgruppen ur nämnden, gymnasiechefen och intresserade lärare och ämnet är IT och arbetssätt.

Enligt inbjudan ska vi ”fundera kring hur vi ska jobba i en skola där både elever och lärare har tillgång till en egen bärbar dator. Vilka vägval ska vi göra vad gäller vår pedagogik? Vad kan vi vinna på detta? Vad kräver detta av lärare och annan personal, och vad kräver detta av våra elever? Hur kan vi arbeta för att elever som behöver mycket stöd kan vinna på detta? Hur ska vi organisera lärmiljöer för att de ska bli så bra som möjligt för oss, kopplat till IT?”

Det känns som om det beslut, om gymnasieskolan i framtiden, som nämnden ska fatta i mars kommer att vara väl genomlyst. Vi har haft en heldag tillsammans med kommunstyrelsen samt en träff angående revisionsrapporten för gymnasieskolan.

I januari hade vi en workshop med elevråden om den ideala gymnasieskolan: Hur arbetar man där? Hur är skolmiljön? Vad har man tillgång till som elev? Hur är kopplingen mellan skolan och det omgivande samhället? O.s.v.

Kommande workshops:

  • Om mervärde; med elever, personal, representanter från Kultur- o fritid, elevboendet m.fl. då vi pratar om elevboende, kommunikationer, fritid
  • Om vuxenutbildningen och dess framtida inriktning med personal och elever
  • Om idrott på gymnasieskolan med personal och föreningar
  • Om estetprogrammet och kulturfrågor

  • Det här inlägget postades i IT, Lokalpolitik, Skola och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.