På väg till Almedalen

Vallmo, Gotland

Almedalsveckan startade för över 30 år sedan.
I slutet av 60-talet var det de gotländska socialdemokraterna på ön som tog initiativet och bad Olof Palme att hålla ett tal i Almedalen. Palme med familj sommarsemestrade sedan några år tillbaka på Fårö. Scenen bestod av ett lastbilsflak vid Kruttornet och publikantalet var väl några hundra.

I morgon bär det av till Visby och Gotland! Har ägnat en stund på förmiddagen åt att småpacka lite och eftersom alla väderkartor visar sol och runt 20 grader så får stövlar och jackor stanna hemma. Innan jag lägger mig ikväll ska allt vara klart att bara lägga ner tandborsten och iPhonen, stänga väskan och ge sig iväg. Det är en del att tänka på förutom kläder och skor. Bara attiraljer som tillhör två kameror och två mobiler tar en del utrymme… Men eftersom jag har förmånen att få åka i Jacobssons nya fina bil och slipper bära så är det bara att slänga med allt man kan tänkas behöva 🙂

Vi åker färjan från Nynäshamn kl 12.50 i morgon så vi ger oss iväg runt 08. Ett par timmar i hamnen blir fint och det är skönt att ha tidsmarginal ifall nåt skulle krångla till sig på vägen.

Hela våren har jag längtat till den här veckan, eller det har jag förresten gjort sedan förra året. Nu känns det bra att ha koll på omgivningen, veta var seminarielokalerna ligger och var man äter gott. Saffranspannkaka, mums!
Som förra året har vi hyrt en lägenhet via Blocket och vi bor stort och bekvämt med uteplats och alla bekvämligheter. Lite utanför muren men ganska centralt ändå.

I år är 1396 programpunkter registrerade i det officiella kalendariet. Det är en ökning med 34 % sen 2009. Då var det ca 7000 besökare och i år räknar man med rekord eftersom det också är valår.

Jag har försökt sätta ihop ett tänkbart program för vad jag vill vara med på. Det kommer inte att hålla eftersom det ibland är för snävt med tid emellan för att hinna förflytta sig mellan lokaler. Men jag har ändå tagit med det jag vill så får vi se hur det fungerar i praktiken. Det händer också en hel del saker som inte står med i programmet så flexibilitet är nog en förutsättning för att ta vara på godbitarna.

På länkarna nedan kan man följa mycket av det som händer under veckan. Jag ska försöka hinna med att blogga, lägga ut foton, twittra och facebooka.

Men det är en dag kvar på hemmaplan. Om en stund ska jag till Konsthallen där COME FREEDOM invigs. Det är ett helt gäng med konstnärinnor i Gävleborg som ställer ut. Därifrån direkt till Bangen i Stadsparken där Socialdemokraterna finns med för att prata med folk utanför grindarna. Men sen måste resten av kvällen ägnas åt resterande packning och blomvattning. Jag har turen att ha sonen boende här så att blommorna har en chans att överleva sju heta sommardagar utan mig 🙂


Så sänder SVT
Politometern
Netroots, progressiva bloggar
Twingly
Twittersök
Socialamediaakuten

Det här inlägget postades i Politik, Val 2010 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.