Första dagen på BETT

FlygSnabb-bloggar till en kopp kaffe på hotellet i South Kensington och börjar bakifrån. Kvällen tillbringade vi på hotellet och åt middag tillsammans med DiU:s grupp. Vi fick lyssna på Lizbeth Goodman som grundat SMARTlab Digital Media Institute & the MAGIC Multimedia & Games Innovation Centre, Gamelab and PLAYroom.

Hon berättade otroligt inspirerande till bilder och filmer från sitt arbete med att koppla samman informationsteknik med pedagogik i nära samarbete med barn med speciella behov. Bl.a. visade hon hur de använt teknik som skapats för att mäta hur/om förbipasserande tittar på reklamskyltar till att människor ska kunna använda sina ögon till att göra sig förstådda. Allt från att uttrycka sig i ”tal” till att genom ögonrörelser styra en orkester och skapa sin egen musik. Jag hade kunnat lyssna på henne mycket längre!

Efter att vi snurrat i luften ovanför Heathrow i ca en timme fick vi äntligen landa. Det var ”snökaos” i London men för oss var det bara ett väldigt litet snöfall på högst ett par centimeter.

Vi tog t-banan till hotellet, checkade in och åt sedan lunch på en pub. Jättegott och med trevligt sällskap. Efter det åkte vi ut till Olympia och BETT-mässan. De första timmarna där kände jag mig mest förvirrad och överväldigad. Vi gick runt och försökte få lite grepp om vad och var saker hände för att kunna sortera ut något vi vill ägna tid åt på fredag. Då har vi hela dagen på oss att utforska allt.

Sista passet på mässan träffade vi Stephen Heppel som filosoferade om lärande och framtiden. Jag har hört honom tidigare och han väckte tankar och funderingar också den här gången.

Har inte tid att prata mer om det för nu ska vi iväg till Svenska ambassaden för en dag späckad med intressanta föreläsare. Efter det ska jag träffa en grupp socialdemokrater för att inleda ett jobb jag säkert kommer att berätta mer om senare.

Idag ska vi åka taxi istället för t-bana. Man måste ju prova några olika färdsätt. Taxi-bilarna är så brittiska och söta!

Tror inte jag har tillgång till trådlöst under dagen idag. Men jag har åtminstone batteri i kameran idag.

Det här inlägget postades i IT, Skola och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Första dagen på BETT

 1. Honken skriver:

  Jag känner igen förvirringen och att man blir överväldigad när man träder in i Olympia första dagen. Efter ett tag börjar man dock dela in utställningen i olika områden och då går det lättare.
  Men det kräver sina timmar :-)Och trött i fötterna blir man…och i knoppen!

  /H

 2. monica jacobsson skriver:

  Vad trevligt med rapport från ert besök och era upplevelser.
  Du måste testa att åka buss också. Det är som ett rent skådespel framför ögonen på en.
  Dessutom tycker jag man kan orintera sig bättre per buss.
  Fast man måste förstås ha gott om tid när man åker buss.
  Ser fram emot nästa rapport.
  I Sandviken är det soligt och kallt, alldeles för kallt för min smak och säkert frö din också:))
  mvh monica

Kommentarer inaktiverade.