En dag på ambassaden

Göran Isberg o Ann-Catrin Brockman, Svenska ambassaden

Som ni ser regnade det på morgonen dag två i London. Vi tog taxi ut till Svenska Ambassaden där vårt DiU-gäng på ca 70 personer samlades för att lyssna på föreläsningar.

En ambassadtjänsteman hälsade oss välkomna och hälsade från ambassadören att han hade prioriterat att ta emot finansminister Borg och kungen idag. Märklig prioritering om ni frågar mig.

Därefter berättade Rachel Wolf, grundare av The New Schools Network, UK, om Storbrittaniens skolpolitik. Skolfrågor är heta här i valrörelsen.

Francesc Pedró, OECD:s Centre for Educational Research and Innovation pratade sedan roligt och intressant på temat The New Millenium Learners. OECD kommer med en rapport om ett par månader som jag ser fram emot att läsa.

Vanessa Pittard var nästa kvinna på talarlistan. Sluta diskutera OM ICT ska användas i skolan! uppmanade hon och visade siffror från undersökningen Technology´s impact on learning and school results, som finns på BECTA:s hemsida.Riksdagsledamoten Mikael Damberg blir intervjuad av YBC-elever.
Det blev jag också faktiskt.

Bruce Dixon har jobbat i 20 år nu med 1-1 och började med att fråga hur många i salen som inte har tillgång till en egen dator, eller hur många som behöver boka tid i en datasal. Jag såg inga händer i luften.

Idag har ca 2,5 miljon elever egen dator i skolan – om ett par år kommer 10 miljoner att ha det. Vissa länder går från en dator på 80 elever direkt över till 1-1, på ett sätt kanske det är enklare… På en fråga om ergonomi framhöll han vikten av att elever får lära sig tangentbordsteknik.

Angela Andersson berättade om eTwinning och tre elever med rektor Hans Renman från YBC i Nacka pratade om sin skola och sitt lärande.

Dagen på ambassaden avslutades med ett intressant samtal och diskussion som väckte många tankar. Men det orkar jag faktiskt inte skriva om nu.

Göran Isberg, Peter Karlberg och jag promenerade till hotellet genom Hyde Park. En lång väg som gav mig skavsår. Väl på hotellet var jag med på första mötet i en grupp tillsammans med bl.a. Peter Karlberg och Marie Granlund. Det handlar om socialdemokraternas IT-strategi för framtiden, men det får ni höra mer om en annan dag.

Hade sen en halvtimme på mig innan det var gemensam middag på en indisk restaurang. Hur gott som helst men efter huvudrätten var jag beredd att betala för att få sova! Trots det har jag fått till det här blogginlägget… Nu är klockan i London 00:25 och jag ger mig för idag.

I morgon har Göran och jag fått chansen att vara med på ett seminarium med Apple och det ser jag fram emot. Hinner vi till mässan också får bli nästa fråga.


Albert Hall
Albert Hall dök upp på vår promenad och påminde mig om var jag befinner mig.

Det här inlägget postades i IT, Politik, Skola och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på En dag på ambassaden

 1. Peter Karlberg skriver:

  Riktigt kul att ses i London. Nu är jag dock nyss hemkommen.

 2. monica jacobsson skriver:

  Ytterligare ett intressant blogginlägg! så kul kunna följa ert besök i London.
  Här är det långt ifrån regn, idag ”bara” -10 grader dock:)
  Ha det fortsatt bra, ser med stort intresse fram emot nästa bloggrapport!
  mvh monica

 3. Honken skriver:

  Bra jobb med bloggandet A-C!

 4. Kåre Skantz skriver:

  Jättebra jobbat med bloggandet Ann-Catrin – imponerad över vad du hinner med! Jag la ut länk till bloggen igår på intranätet och fick positiva reaktioner omedelbart!

 5. Helena Sjöberg skriver:

  Verkar vara fullspäckade och intressanta dagar! YBC-gymnasiets seminarium vill jag gärna höra mer om vid ett tillfälle. Vi har ju kikat lite på dem eftersom deras BC-program påminner lite om SMSP. Bra att du länkar vidare också!

Kommentarer inaktiverade.